Herstel Dag 1

Sinds het bericht van gisteren ben ik gelijk begonnen met mijn zogenaamde “herstelwerkzaamheden”. Ik weet en besef zelf dat ik een lange weg te gaan heb, maar de stap is wel gezet in de juiste richting.

Ik ben gisteren begonnen met het maken van een visionboard. Normaal deed ik dat elk jaar, maar omdat ik intens gelukkig was in het begin van het jaar, heb ik dat toen niet gedaan. Ik was helemaal verloren in de liefde. Nu is de zaak heel anders en ben ik weer tot nieuwe inzichten gekomen. Waaronder: verlies jezelf niet uit het oog.

20160606_154126

Mijn visionboard bestaat uit een aantal onderdelen die ik op dit moment belangrijk vind. Aan de rechterkant is een hele lijst met positieve affirmaties, zodat je goed begint op de dag. Vandaar dat ze in het zicht bij de deurknop hangen. Ook in de buurt van de deurknop bevind zich liefde. Wat voor mannen ik leuk vind, hoe een relatie moet zijn en dat ik geen genoegen moet nemen voor minder dan het beste voor mezelf. In het midden hangt een stuk over vrienden; die het middelpunt zijn van mijn bestaan. Zij geven kleuren aan je leven en zijn er voor je als je ze nodig hebt, mits het goede vrienden zijn natuurlijk. Daaromheen staan dingen zoals festivals, poi beoefenen, reizen, spiritualiteit, gezond eten en sporten. Dit zijn allemaal dingen die je kunt delen met vrienden, maar ook alleen kunt doen. Meest links zijn dingen die continue meespelen waar ik naar toe wil werken, omdat die niet direct te verwezenlijken vallen. Een gelukkig gezin, kansen krijgen in het leven, geld dat daaraan verbonden is en een eigen bedrijf beginnen. Daarboven hangt meer over huiselijke dingen zoals een eigen hobbykamer hebben, in een mooi groot vrijstaand huis wonen met flink wat grond eromheen en het huis wat ik nu heb eindelijk verkocht zien worden. Vooral dat laatste is erg belangrijk, zodat ik een van de meest vervelende hoofdstukken van mijn leven kan afsluiten. En helemaal bovenaan in het midden iets dat ik ook absoluut niet moet vergeten :).

Maar niet alles komt vanwege het recente verleden. Ook heb ik erg veel oud zeer vanuit het verre verleden. Hieraan ga ik ook werken, zodat ook dat opgelost wordt in plaats van dat het mijn hele leven lang door blijft zweren.

Hiervoor had ik toevallig al een boek liggen om mij ermee te helpen. Blijkbaar heb ik dit al in het verleden een keer door gehad, maar er toch niet aan durven beginnen.

1001004007526206

Dit boek gaat over het hebben van een negatief zelfbeeld. Klik op de afbeelding om naar een verkooppunt te gaan. Iets waar ik eigenlijk al het grootste gedeelte van mijn leven mee heb geleefd. Je zou het niet zeggen als je mij in levende lijf ziet, maar je gaat er wel enorm onder gebukt. Ik ben gisteren begonnen met het lezen van dit boek. Maar daarnaast ben ik ook van plan om ook professionele hulp in te schakelen. Ik wil nu voor eens en voor altijd goed en stevig op beide benen staan.

Zonder angst.

Zonder vrees.

Zonder stress.

Met zelfvertrouwen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s